Je hebt een bedrijf, een goedlopende hobby en deze wil je natuurlijk kunnen laten vinden door andere mensen zodat er meer bekendheid komt. Dit kan gemakkelijk met behulp van een eigen website, misschien is er net de perfecte naam bedacht maar het geld om de website in de lucht te gooien is er nog niet. Misschien is het dan wellicht slim om de domeinnaam te laten registreren zodat deze niet door een ander bedrijf of persoon in beslag genomen kan worden. Zo is er zekerheid dat die perfecte bedrijfsnaam van jou is.

Wat is er nodig?

Om een webnaam en website te registreren is het belangrijk om eerst te kijken naar de mogelijkheden die er aangeboden worden. Hoeveel kost het? Hoelang staat de website dan online? Moet er vooraf een bedrag al betaald worden? Ook bedrijven krijgen te maken met al deze vragen als zij hun website willen laten registreren en welke host er gebruikt gaat worden. Een webhost is belangrijk voor de website, wil je als bedrijf alleen binnen Nederland een domein hebben, binnen Europa of zelfs internationaal? Let daarmee op, maar let ook op de kosten die wellicht per maand of per jaar betaald moeten worden. Zijn er kortingen beschikbaar?  Een domeinnaam registreren voor een nieuwe website kan al gauw behoorlijk oplopen in kosten, dus letten op deze kleine dingen kan al veel schelen met betrekking tot de kosten.

Een website registreren en een webhost gebruiken hoeft niet duur te zijn.

Andere kosten?

Voordat een website geld kan opleveren moeten er eerst een paar kosten gemaakt worden. Naast de registratie van een domeinnaam of een webhost zal er in de eerste instantie geld uitgegeven moeten worden om de webiste te maken. Dit kan je heel makkelijk zelf doen via WordPress of Wix. Maar als je geen verstand hebt van het bouwen van een website dan zal je iemand daarvoor moeten inhuren. En deze kosten kunnen wel erg oplopen. Maak daarom altijd eerst een begroting voordat je begint met het maken van een website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed